Welkom

Welkom op mijn blog! Kom gerust regelmatig kijken en ontdek steeds enkele nieuwe ideetjes. Een kleuterleidster zit nooit stil...







woensdag 30 november 2011

Stage Doppen en deksels

De eerste stageweek werkten we rond doppen en deksels
Maandag begonnen we met flessen, overal zijn er flessen te vinden. In de snoezelhoek, puzzelhoek, ballenbad, zandtafel,… We konden niet alleen spelen met de flessen, maar ook knutselen! We maakten namelijk een mooi kunstwerk door te stempelen met de flessen. We leerden een liedje over flessen. De peuters en kleuters zullen ook moeten nadenken, want Josefine heeft hulp nodig. Alle flessen moeten van groot naar klein geordend worden maar zij weet het niet. De peuters zullen haar zeker kunnen helpen!


Dinsdag ontdekten we dat er aan de flessen ook dopjes zijn! Hier konden we ook een heleboel leuke dingen mee doen. Zo draaiden we in de puzzelhoek de doppen op de juiste fles en rijgden we dopjes. We speelden ook een gezelschapsspelletje met de doppen, Quips. Er was ook een doppenbak! Hier konden de peuters de doppen sorteren per kleur, rangordes na leggen, en de verscheidenheid in doppen verkennen. Ik vertelde een verhaaltje aan de hand van de kamishibai of vertelkast. Het verhaal gaat over Lies die haar dopje kwijt is. We maakten een mooie kleitablet met verschillende doppen. Vandaag strekten we onze benen tijdens de turnles, tik tak in beweging, de peuters experimenteerden met de flessen, doppen en bijkomende materialen zoals buizen en golfstokken.

Op woensdag merkten we dat er op elk potje ook een deksel past! We speelden terug een gezelschapsspel : memory. De deksels waren perfect om muziek met te maken en dit hebben we ook gedaan! We werden een doppenorkest! De perfecte afsluiter van de dag.

Donderdag en tevens de laatste schooldag van de week vonden we overal doppen en deksels! We herhaalden het verhaal van Lies nog eens maar dat was veranderd in een muziekverhaal. Ik herhaalde het verhaal nog eens maar nu ondersteunt met muziekinstrumenten. Na de middag hebben we al onze spieren losgeschud, maar dan vooral die van onze armen en handen tijdens de schrijfdans. De peuters vonden het fantastisch om met de handen in de verf en zeep te zitten! Als afsluiter van de week deed ik een Tik Tak voorstelling voor de peuters. Genieten hebben ze zeker gedaan! Een magische afsluiter!

Hieronder kan u een fotoreportage bekijken...


1 opmerking:

  1. Hey!

    Super leuke activiteiten! Ikzelf studeer ook voor kleuteronderwijs en ik las dat je een verhaaltje voorgelezen had van Lies die haar dopje kwijt was. Heb je nog de exacte titel toevallig van dat boek?
    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen