Welkom

Welkom op mijn blog! Kom gerust regelmatig kijken en ontdek steeds enkele nieuwe ideetjes. Een kleuterleidster zit nooit stil...







donderdag 1 december 2011

Stage Gaatjes

Maandag zagen we overal gaatjes! Er was vandaag ook een peuter jarig namelijk Kjell, dit hebben we uitbundig gevierd! Naast het feesten werkten we in de hoeken, er was een ontdektafel met allerlei materialen om gaatjes te maken, dat was leuk! In de bewegingshoek stond plots een hele grote doos, we konden er niet alleen ballen in stoppen maar ook wij konden in de doos! Dit vonden de peuters heel leuk! We gingen op de speelplaats en in de kelder op zoek naar gaatjes. Amai, we hebben er heel veel gevonden! Daarna keken we naar een tik tak waar ook allemaal gaatjes te zien waren.
Op dinsdag werken we rond gaatjes in buizen, vierden we feest voor Marthe haar verjaardag en gingen we naar het theater in de Steenoven. Het was een drukke dag! Eerst moesten we de kou trotseren om naar het theater te gaan maar toen ze het aapje tevoorschijn zagen komen, waren de peuters de koude al lang vergeten! Er was niet alleen een aapje, ook een vogel en een vliegende baby, de peuters vonden het heel fijn! Tijdens de turnles hebben we met gaten en ballen gespeeld en toen moesten we al naar huis!
Woensdag was maar een kort dagje en hebben we voor onze bezoeker, kleine Muis, muizenvriendjes gekleurd. Juf had vandaag koude voeten omdat er een gat in haar sok was! Hierover hebben we een versje geleerd.
Oei, oei, oei
Wat is me dat?
In mijn sok zit een gat
Wat komt er doorheen?
kijk, het is mijn dikke teen!

Donderdag bekeken we ons eigen lichaam en zochten we daar gaatjes! We sorteerden allerlei materialen bij onze neus, oren en mond. We maakten ook huisjes voor onze muizenvriendjes want zij konden nog nergens slapen! Dit deden we door een schoendoos te versieren met stempels en glitters. We konden in boekjes kijken en bij de watertafel experimenteren. We herhaalden ons versje nog eens en dan was het weeral tijd om naar huis te gaan. Wat gaat de tijd toch snel!
Vrijdag had muis een probleem, er zat een gaatje in haar trui! Oei oei, gaatjes in onze kleren zijn niet fijn, dat vindt mama vast en zeker ook! We strekten terug onze benen tijdens de turnles. We speelden met gaatjes aan de hand van een tik tak in beweging! We speelden in de hoeken en werkten onze huisjes af en keken naar het digitale prentenboek Kleine Muis zoekt een huis. 
Ik had ook nog een verrassing voor de peuters! Een cadeautje! Dit werd op muziek doorgegeven en wanneer die stopte mocht 1 peuter het cadeautje openmaken maar er zaten veel papiertjes rond! We konden het cadeautje dus enkele keren doorgeven. Wanneer het eindelijk uitgepakt was, zagen de peuters muizensnoepjes! Dat was smullen en onmiddellijk de perfecte afsluiter van 2 weken stage!
Hieronder kan u de foto's van het thema Gaatjes vinden :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten